Planten in de woonkamer

Door Trijntje Bloemert

nov 5, 2021

Een andere trend van nu zijn planten in de woonkamer. Wie houdt daar nou niet van? En met planten bedoelen we dan natuurlijk veel en grote kamerplanten! Groen is een kleur die we al jarenlang terug zijn in het interieur en dat is voornamelijk omdat het een natuurkleur is. En dan is het mooi om de natuur ook echt toe te voegen door planten te gebruiken bij de styling van je woonkamer.

Behalve dat planten mooi zijn hebben ze ook nog andere functies;

  • Verbeteren luchtkwaliteit
  • Regelen van de luchtvochtigheid
  • Akoestische functie
  • Werken stress verlagend

Er zijn veel soorten kamerplanten, allemaal verschillend in uiterlijk, kwaliteiten, behoeftes etc. Bedenk daarom voordat je naar een tuincentrum gaat of je groene vingers hebt en waar je je plant wilt neerzetten. De ene plant heeft regelmatig water en voeding nodig, terwijl een andere het prima doet met een scheut water per 2 weken. Daarnaast zijn er planten die veel licht nodig hebben en andere planten doen het beter op een schaduwplaats.

Kies voor één grote plant als statement of maak een mooi plantenhoekje. Hierbij kun je eventueel gebruik maken van een plantentafeltje of wat krukjes. En uiteraard staat een plantje op de vensterbank ook altijd goed.

Bij een plant hoort ook een mooie pot. De trend hierin zijn potten van natuurlijke materialen zoals riet en bamboe. Maar stenen of geglazuurde potten blijven ook altijd goed. Bij het kiezen van de plantenpot is het verstandig een maat groter te kiezen dan waar de plant nu in staat zodat deze nog ruimte heeft om te groeien.

Er zijn veel lijstjes (top-10’s) gemaakt van kamerplanten, maar ik denk dat het vooral een persoonlijke keuze is.

Wij zijn erg blij met onze Strelitzia. Een prachtige kamerplant met zijn grote groene bladeren. Daarnaast geven we hem één keer per week een flinke scheut water en daarmee gaat het erg goed. Regelmatig zien we nieuwe bladeren en inmiddels is de plant rond de 1.80m hoog. Daarnaast vind ik een hangplant ook een mooie toevoeging van het interieur. Zoek een mooi plaatsje om deze echt op te kunnen hangen of zet je plantje bovenin een open kast. Wij hebben hiervoor een Monstera (ik denk de Monkey Leaf) en het had wat tijd nodig maar inmiddels hangen er meerdere lange takken naar beneden.

Gerelateerde thema’s

Gerelateerd

Fotowand

Jullie hebben vast wel eens een mooi plaatje voorbij zien komen met een prachtig gestylde muur. Het is helemaal IN namelijk; een fotowand! Hiervoor kan elke willekeurige muur gebruikt worden. Het mooiste is om een muur te kiezen waar de muurkunst ook opvalt, zodat het...

Lees meer

5 soorten verlichting

Verlichting is erg belangrijk in de woonkamer! Het is namelijk heel bepalend voor de sfeer. Tegelijkertijd is het één van de moeilijkste onderdelen van de inrichting van je woonkamer. Misschien wel daarom krijgt de verlichting in de meeste woonkamers ook minder...

Lees meer

Vloerkleed woonkamer

Een vloerkleed brengt sfeer en gezelligheid in je interieur. Het is een vrij eenvoudige manier om warmte toe te voegen. Een vloerkleed ligt bijna altijd onder de meubels waardoor deze met elkaar verbonden worden. Zo wordt het een eenheid! Vloerkleden zijn er in alle...

Lees meer