Woonkamer kleuren

Kleuren trends woonkamer 2021

Kleuren trends woonkamer 2021

Zandkleuren Al enige tijd geleden hebben Flexa en Karwei bekend gemaakt wat hun Kleur van het jaar 2021 is. Flexa – Brave Ground, Karwei – Sandstone Beige. Het zijn beide aardse en neutrale kleuren. Een neutrale kleur om rust en ruimte te creëren in je huis en zo ook...

Bij het inrichten van de woonkamer komt al snel de vraag naar boven welke kleur/kleuren je gaat gebruiken. En hoe ga je deze kleuren toepassen?

Kleur gebruik in de woonkamer is behoorlijk aan trends onderhevig. Natuurlijk kun je alle muren wit schilderen en daarbij eventueel kleur toepassen in de woonaccessoires. Toch zie je de laatste jaren meer kleur op de muur. Er zijn meerdere verfmerken en -winkels die elk jaar een kleur uitroepen tot de ‘kleur van het jaar’. Deze heeft de afgelopen jaren gevarieerd van jeansblauw, honingbruin, donkerroze en lichtgroen naar zandkleur. Het is natuurlijk prima om je te laten leiden door deze trendkleuren, maar probeer ook bij jezelf te blijven. De muren krijgen bij de meeste huizen toch niet elk jaar een nieuwe kleur. Uiteraard is het ook de vraag wat bij je eventueel al aanwezige meubels past en welke stijl je wilt neerzetten. Donkerblauw is bijv een kleur die erg goed past in een klassiek interieur, terwijl groene muren weer beter passen bij een botanisch interieur.

Kleurcombinaties woonkamer

Kleur is één van de belangrijkste sfeermakers in de woonkamer. Bedenk daarom vooraf goed wat je wilt bereiken. Met een donkere of warme kleur maak je de woonkamer knus en gezellig om s avonds lekker op de bank te zitten. In een kleine woonkamer kun je juist beter lichte kleuren toepassen om het ruimtelijker te laten lijken.

Het is handig vooraf een kleurenpallet samen te stellen van de kleuren die je wilt gaan gebruiken. Kies daarvoor 1 hoofdkleur, combineer deze met een basiskleur (als wit, creme, grijs of zwart) en voeg daar nog een accntkleur aan toe voor de afwisseling. Deze laatste kleur kun je gebruiken voor een accentmuur of juist alleen voor de woonaccesoires. Bij het samen stellen van je kleurenpallet kun je ook gebruik maken van de kleurencombinaties die beschikbaar zijn bij de verfwinkels.