Fotowand

Door Trijntje Bloemert

jul 14, 2021

Jullie hebben vast wel eens een mooi plaatje voorbij zien komen met een prachtig gestylde muur. Het is helemaal IN namelijk; een fotowand!

Hiervoor kan elke willekeurige muur gebruikt worden. Het mooiste is om een muur te kiezen waar de muurkunst ook opvalt, zodat het een mooie blikvanger wordt. Dit kan uiteraard een muur zijn in de woonkamer, maar ook in de hal of slaapkamer kan het erg mooi staan.
De vraag is dan; wat moet er opgehangen worden? Hier moeten keuzes gemaakt worden. Ga je voor rechthoekige vormen of ga je voor rond? Muurcirkels zijn namelijk ook een trend die we momenteel veel zien..

‘’Een fotowand creëren is echt iets wat je moet doen op basis van je eigen smaak. Zo hebben wij meerdere groen-getinte posters gehangen op een donkergroene muur, rondom de Samsung The Frame. Wij vinden het mooi dat het scherm op deze manier minder opvalt en het meer een schilderij lijkt. Daarnaast hebben we gekozen voor een mix van zwarte en houten lijsten.’’

Daarnaast kun je kiezen uit eigen foto’s of foto’s/posters via een website. Voor het gemak kun je op de meeste websites er meteen fotolijsten bij bestellen. De lijsten kun je allemaal in dezelfde kleur of stijl doen, maar je kunt ook een mix maken van verschillende lijsten. Ook erg leuk is het om vintage of retrolijsten te kiezen!
De formaten moeten ook gekozen worden. Het mooiste is om te variëren in formaat. Hoe groot de grootste moet/mag zijn is best lastig. Onthoud maar dat er vaker te klein dan te groot gekozen wordt als het gaat om schilderijen. In de woon- of slaapkamer kun je er ook voor kiezen om de TV (bijvoorbeeld Samsung The Frame) te betrekken bij de fotowand. Zo is deze meteen wat meer weggewerkt.
Uiteraard is ook het kleurenspel wat je voor ogen hebt erg belangrijk. Ga je voor zoveel mogelijk kleur? Of heb je het liever wat rustiger? Bij het uitzoeken van de posters kun je hier rekening mee houden en zelfs op selecteren als je online zoekt. Veel natuurfoto’s hebben rustige natuurlijke tinten, dus deze matchen makkelijk bij elkaar.

Gerelateerde thema’s

Gerelateerd