Een modern landelijk interieur voor je woonkamer; 6 kenmerken

Door Trijntje Bloemert

feb 26, 2021

De landelijke woonstijl wordt soms als ouderwets beschouwd, dat is echter helemaal niet waar. Het is een woonstijl die al jaren gebruikt wordt, maar ook nu nog veel toegepast wordt. Bij sommige huizen, zoals een nieuwbouwhuis in boerderijstijl, past het juist erg goed.

Wat zijn de kenmerken van een landelijke woonstijl?

Kenmerk 1: tegels

Tegels… In deze interieurstijl zien we dat er veel gebruik gemaakt wordt van tegels. In de keuken op de vloer en op de muur, op de vloer in woonkamer en hal etc. Ook qua soort tegeltjes zijn er speciale tegels voor deze landelijke stijl, bijv. kleine vierkante tegeltjes. Deze zijn momenteel erg hip!

Kenmerk 2: hout

Hout, veel hout hoort bij een landelijke woonstijl. Uiteraard denken we dan al snel aan houten kasten, houten tafels en houten stoelen. Maar wat denk je van een houten keuken? Of houten lambrisering?  Hierbij wordt vaak gebruikt gemaakt van de grovere, dikkere houtsoorten/structuren. Ook een houten constructie in huis mag weer in het zicht komen.

Kenmerk 3: natuurlijke kleuren

Qua kleuren zien we in de landelijke woonstijl vaak rustige natuurlijke kleuren terug. Dat natuurlijke wordt extra benadrukt door vergrijsde tinten. Beige, zandkleur, lichtgrijs, eventueel vergrijsd groen zijn kleuren die goed staan in een landelijke woonkamer en deze zeker gezellig maken. 

Kenmerk 4: gordijnen

We kennen heel veel soorten gordijnen. In een landelijke woonstijl zien we meestal overgordijnen, van dikke stoffen of soms wat dunnere in between’s. Laat deze overgordijnen tot de grond komen om extra stof en sfeer toe te voegen aan de kamer.

Kenmerk 5: warme decoratie

Warme decoratie.. Om de woonkamer nog wat gezelliger en sfeervoller te maken wordt er gebruik gemaakt van warme decoratie. Hiermee worden houten decoraties, kaarsen, kussentjes en stenen potten bedoeld.

Kenmerk 6: vintage

In een landelijke woonstijl kunnen oude meubels ook goed gebruikt worden en zo weer een tweede leven krijgen. Kijk hiervoor bij de kringloop of één van de speciale vintage winkels die er momenteel zijn. Daar is vast wel een mooi houten kastje of houten luiken te vinden waarmee de woonkamer nog extra opgeleukt kan worden!

Landelijke accessoires kopen

Gerelateerde thema’s

Gerelateerd

Fotowand

Jullie hebben vast wel eens een mooi plaatje voorbij zien komen met een prachtig gestylde muur. Het is helemaal IN namelijk; een fotowand! Hiervoor kan elke willekeurige muur gebruikt worden. Het mooiste is om een muur te kiezen waar de muurkunst ook opvalt, zodat het...

Lees meer